Retouren

Ruilen of retourneren

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met uw aangekochte product. Mocht u toch van de koop willen afzien, dan kan dat binnen 14 dagen na ontvangst van het product.

Herroepingsrecht bij levering van producten

 • Bij de aankoop van een product heeft u de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door u of een vooraf door u aangewezen en aan de ons bekend gemaakte vertegenwoordiger. 
 • Wij vragen u om tijdens de bedenktijd zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. U mag het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. Indien u van uw herroepingsrecht gebruik maakt, mag u het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan ons retourneren. Het product moet – als het retour komt -  weer als ‘nieuw’ verkocht kunnen worden. We vragen u verder onze retour instructie op te volgen.

Gebruik maken van uw herroepingsrecht

Wilt u gebruik maken van uw herroepingsrecht dan doet u dat door terugzending van het product binnen de bedenktijd (14 dagen) of door een verklaring gericht aan ons te sturen binnen de bedenktijd (14 dagen). Wij vragen u voor het retourneren van de producten zelf gebruik te maken van ons retourformulier. Dit is niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat wij uw retourorder intern goed kunnen herkennen en verwerken. Wij zullen binnen 14 dagen na ontvangst van het product het aankoopbedrag aan u retourneren inclusief eventuele kosten voor de heenzending. Of we kijken samen naar het omruilen van het product. De verzendkosten voor het retourneren (ophalen van het product) worden ingehouden wanneer u via het herroepingsrecht uw aankoop retourneert.

Retourvoorwaarden

Loungesetdiscounter heeft een aantal voorwaarden waar een retour of omruiling aan moet voldoen. Ten eerste keuren wij een verzoek tot terugbetaling van de verkoopprijs (of omruiling) alleen goed wanneer u dit binnen 14 dagen na de aankoop meldt. Hieronder staan de andere voorwaarden: 

 • Er is geen sprake van een defect.
 • Je kan gelijktijdig aan de melding de originele kassabon of factuur overleggen
 • Het product dient aangekocht te zijn in een Tuinmeubelland winkel of in één van de Tuinmeubelland webshops.
 • Het product moet ongeopend, compleet en onbeschadigd in de originele verpakking zijn verpakt.
 • Het product is ongebruikt.

Loungesetdiscounter heeft het recht om kosten in rekening te brengen indien het product door gebruik beschadigd is of er reeds gebruik is gemaakt van het product. 

Uitgesloten van retour en omruiling
Uitgesloten van retour en omruiling zijn op maat gemaakte producten en speciaal voor uw bestelde producten die niet binnen ons gebruikelijke assortiment vallen. Gebruikte artikelen mag u niet retourneren of omruilen. Loungesetdiscounter kan dan helaas het product niet retour nemen wanneer u het product in gebruik heeft genomen. Komt u er na gebruik achter dat het artikel niet bevalt, kan dit gebruik ertoe leiden dat we de waardevermindering die daardoor is ontstaan aan u doorberekenen. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met onze productspecialisten zodat u een product uit kan kiezen dat aan uw wensen voldoet. 

Reden van retour

U hoeft niet aan te geven waarom u een product wilt retourneren. Wij willen echter wel graag weten waarom u een product terugstuurt. Op deze manier kunnen wij onze dienstverlening verbeteren. Hebben wij een lagere prijs over het hoofd gezien, neem dan contact op met de klantenservice zodat de medewerkers dit kunnen aanpassen en u alsnog de laagste prijs garanderen. 

Retourkosten

Loungesetdiscounter.nl bezorgt uw bestelling in de meeste gevallen gratis thuis. Voor het retourneren van producten worden de transportkosten voor het ophalen van het product in de regel wel doorgerekend aan u als klant. De service afdeling zal beoordelen of de kosten voor de retourzending voor uw rekening of voor de rekening van ons zijn. Er moet immers in de meeste gevallen een ophaalafspraak gepland worden met onze transporteur. Globaal kunt u rekening houden met de volgende retourkosten als u van de aankoop af wilt zien. Wat de kosten specifiek voor uw retour order zullen zijn, kunt u overleggen met onze service afdeling.

 • Loungeset standaard  € 80
 • Loungeset groot en lounge-diningsets € 140
 • Tuinset met 4 stoelen € 80
 • Zweefparasol  € 40
 • Parasolvoet natuursteen € 40
 • Standaard aluminium parasol € 25

 Neem in elk geval altijd contact met onze service afdeling op om uw retour aan te melden. 

Een retour aanmelden

 1. Wilt u zo vriendelijk zijn uw retour aan te melden via service@tuinmeubelland.nl of neem telefonisch contact met ons op via 088-6600200. Dan kunnen wij uw retour order in de gaten houden en weet ons distributie centrum ook dat er een retour order aan zit te komen. 
 2. Wij verzoeken u nadrukkelijk de volgende gegevens in uw e-mail te vermelden:
 • Uw naam, factuuradres, postcode, woonplaats, telefoonnummer.
 • De datum van ontvangst van uw bestelling.
 • De reden van retourzending. Enkele mogelijkheden kunnen zijn:
  • Product voldoet niet aan verwachting / is verkeerd besteld.
  • Verkeerd product ontvangen.
  • Defect/beschadigd product ontvangen, volg procedure 3: Hoe kunt u een klacht melden?
  • Uw bankrekeningnummer  (i.v.m. terugbetaling). Loungesetdiscounter.nl boekt uw betaling binnen uiterlijk 14 dagen terug na ontvangst van de geretourneerde producten inclusief eventuele kosten voor de heenzending. De verzendkosten voor het retourneren (ophalen van het product) worden meestal wel ingehouden wanneer u via het herroepingsrecht uw aankoop retourneert.

U kunt binnen vijf werkdagen een inhoudelijke reactie van de service afdeling verwachten. De service afdeling zal er voor zorgen dat u een ordernummer ontvangt welke u in kunt vullen op het retourformulier. Er wordt tevens bekeken hoe het product retour gestuurd kan worden, via de post of door het maken van een afspraak om het product bij u op te halen (grotere producten). De service afdeling zal verder beoordelen of de kosten voor de retourzending voor uw rekening of voor de rekening van Loungesetdiscounter.nl zijn.